Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slupao automobil vrijedan oko 2,8 miliona eura

testiranje 345

Proizvođač superautomobila Koenigsegg ne može da se pohvali sa uspjesima na čuvenom Nürburgringu. Naprotiv, Šveđani su uspjeli da u dvije godine slupaju dva svoja basnoslovno skupa automobila, u pokušaju da obore brzinski rekord na čuvenoj stazi, piše Blic.

Poslije prototipa “agere”, koji se u bankini našao 2014. godine, u olupinu je pretvoren još rjeđi i još skuplji automobil – “One:1”.

Tvrdi se da je proizvedeno samo sedam primjeraka uključujući i prototip i da su svi prodati po cijeni od oko 2,8 miliona eura.

Uništeni automobil korišten je u pripremama za obaranje brzinskog rekorda na “Sjevernom krugu”, a još nije saopšteno iz kompanije sa kojim će modelom zaista i pokušati da obori rekord. Za utjehu tajanstvenom vlasniku, iz Koenigsegga su stigla uvjeravanja da će uništeni automobil u potpunosti biti popravljen.

Udes sa automobilom čiji motor razvija oko 1.340 konjskih snaga dogodio se na “Adenauer” sekciji staze, a prema izjavama očevidaca vozač, koji je izašao nepovrijeđen iz udesa, prebrzo je ušao u sekciju krivina – sudeći prema tragovima, velika je vjerovatnoća da se desio kvar na ABS-u.

https://www.youtube.com/watch?v=RZWEBAHREa8