Brzi i žestoki

ponuđen na aukciji

Spojili su nespojivo: Prodaje se Mercedes s BMW-ovim motorom (FOTO)

09/04/2020

Nepoznato je kako su došli na ovu ideju, ali znalo se kako braća Hartge nemaju tabua u svojim preradama, a bili su spremni na ugradnju golemih motora u manje modele, posebno u BMW-ovoj gami

Slavna tunerska kuća iza sebe ima niz proizvoda za pamćenje, a jedan od njih je Mercedesov klasik s BMW-ovim motorom.

Nepoznato je kako su došli na ovu ideju, ali znalo se kako braća Hartge nemaju tabua u svojim preradama, a bili su spremni na ugradnju golemih motora u manje modele, posebno u BMW-ovoj gami.

Kako je nastao ovaj doista poseban primjerak nije poznato, ali je zato sada opet u interesu javnosti. Naime, potkraj juna bit će ponuđen na aukciji aukcijske kuće RM Sotheby’s u sklopu Essen Motor Showa.

A ono što ovaj Mercedes čini posebnim je motor. Iako se ne bismo žalili na serijski W124 u 300 E izdanju s odličnim benzincem, tuneri su taj motor izvadili i zamijenili ga BMW-ovim draguljem. Motor M88 je ujedno prvi M motor, a ugrađivao se i u M1.

Automobilski Frankenstein nastao je 1988. godine, a u duhu Hartgea, motor je pritom modificiran. Redni šestak je osnažen na 330 KS i 350 Nm, što u prijevodu znači da je ovaj tenk mogao do 100 km/h za manje od 6 sekundi te nije posustajao sve do 300 km/h. I za razliku od nekih mogućih rivala, ovaj to vrlo vjerojatno može i danas.

U prodaju stiže s cjelokupnom dokumentacijom i 131.307 prijeđenih kilometara.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.