predstavio ga sony

Ovako će izgledati džojped za novi PlayStation 5, imat će i mikrofon (FOTO)

EVBx1h9UUAAFVlh

Što se novih-starih dugmića i kontrola tiče, ne postoji više “Share” dugme, već je sada tu “Create” dugme. Još se ne zna tačno koja je razlika između ova dva dugmeta, ali o tome ćemo saznati više kada džojped bude zvanično predstavljen

Kompanija Sony predstavila je bežični džojped za svoju novu konzolu PlayStation 5.

Kako piše na zvaničnom PlayStation blogu, cilj kompanije sa novim Dual Sense džojpedom je bio da se zadrži većina onih stvari koje su gejmeri voljeli i kod džojpeda za PlayStation 4.

L2 i R2 se sada prilagođavaju još više vašim potezima. Tako ćete, na primjer, imati bolji osjećaj nego ranije kada zatežete luk da biste odapeli strijelu u nekoj video-igri.

Što se novih-starih dugmića i kontrola tiče, ne postoji više “Share” dugme, već je sada tu “Create” dugme. Još se ne zna tačno koja je razlika između ova dva dugmeta, ali o tome ćemo saznati više kada džojped bude zvanično predstavljen.

Takođe, tu je i ugrađen mikrofon, mada se ipak savjetuje da koristite headset ako planirate duže vreme da pričate sa svojim prijateljima tokom igranja.

Evo i poređenja džojpeda: PlayStation 5 vs Xbox Series X:

Kada govorimo o dizajnu i boji, iako su do sada uglavnom džojpedi bili jednobojni, ovaj put je priča malo drugačija. Kao što vidimo, bijela boja dominira, ali i crna ima svoj dio koji se ne može nazvati beznačajnim.

Iako džojpedi za PlayStation 5 još uvijek nisu zvanično predstavljeni, ovaj mali “preview” daje nam dosta informacija o tome kako će finalna verzija izgledati. Ako i bude nekih odstupanja, biće minimalna.