Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spremite se, stiže Lada Vesta (FOTO/VIDEO)

lada vesta

Lada je dokaz da u životu nisu stvari posložene na način da od dobrog može bolje nego da od jeftinog može i jeftinije.

Fantastično inovativnog imena, promašenog u auto branši, Lada je izbacila svoj jeftini model pod nazivom Vesta. Da bi napravili jeftin auto trebali su pomoć, i to od koga nego od Dacie odnosno Renaulta.

lada-vesta-interior

Sinergijom jeftine produkcije dobiven je trovolumenski automobil sa četvera vrata, a za očekivati je da će isti biti mega popularan u Rusiji.

Ako otkrijemo da je Renault pri izradi ovog automobila sudjelovao sa platformom pretprošle generacije Clia, motorom i mjenjačem za pretpostaviti je da su Rusi odradili dio oko karoserije i interijera čime je u konačnici dobivena krajnja cijena za kupce koja iznosi fantastičnih 6200 EUR-a.

1_d

Ne nije ironija, ali dizajn Veste, vozila ne robe, radio je Steve Mattin, čovjek koji je odradio veliki dio pri oblikovanju Mercedesovog ML-a i GL-a, a nakon toga je prešao u Volvo gdje je radio na modelu S60 i V60 te konceptnom XC60.

Da, čovjek se zapita kako je takav um završio u Ladi, no očito neki ljudi vole izazove a ovo, odnosno nova Vesta definitivno je jedan od njih.

130157814753ec7f8ff1ab5808198513_640x38485

Dodajmo da je Vesta dugačka 4410 mm te široka 1764 mm uz međuosovinski razmak od 2635 mm.

Prostora za putnike evidentno ima dovoljno, a interijer iako dolazi iz Rusije ne asocira na srce socijalizma i neukus.

Nudi se uz tri paketa opreme, Classic, Comfort i Suite što više asocira na hotelski smještaj nego opremu vozila. Pogon čini 1.6 litreni benzinac u paru sa pet stupanjskim ručnim mjenjačem najveće snage 106 KS, ali da ne bi mislili da je to sve postoji i inačica sa automatskim mjenjačem.

https://youtu.be/HeP9Sxt0C6o

Bez obzira kako gledali na ovu Vestu, Lada ima velike planove za povratak na globalnu scenu.