Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spremna za Putina: Predsjednička limuzina prošla seriju testova (VIDEO)

limuzina

Nova luksuzna ruska državna limuzina uspješno je prošla seriju kreš testova i uskoro će ugostiti svog najvažnijeg putnika.

Inicijativa ruskog predsjednika Vladimira Putina da se na ruskom tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina i terenaca pod objedinjenim nazivom Kortež, bliži se konačnoj realizaciji.

Ideja je da predsjednik ima svoje posebno vozilo, ali da se uporedo sa njim razvije linija za ostale visoke državne funkcionere, uključuju specijalizovana vozila, minivenove i SUV automobile.

Dio proizvodnje ovih vozila bio bi dostupan na slobodnom tržištu.

Inicijativa je objelodanjena još prije nekoliko godina, a u međuvremenu su se pojavile i fotografije protptipova luksuzne predsjedničke limuzine koja ne izgleda nimalo ruski.

Nakon brojnih testova, Kortež će kasnije tokom godine biti spreman za serijsku proizvodnju, potvrdio je ruski ministar industrije i trgovine, Denis Manturov.

On je za rusku Izvestiju kazao da je Putinova limuzina podvrgnuta seriji kreš testova i da su rezultati “pozitivni”.

“Automobil će uskoro biti spreman za javnu prezentaciju”, rekao je Manturov.

Tačan datum promocije nije saopšten, a ranije se spekulisalo da bi to moglo da se dogodi 7. maja, tokom Putinove predsjedničke inauguracije.

Ipak, Manturov se nada da će ruski predsjednik uskoro početi da koristi novu limuzinu.

Prva prilika da se šira publika upozna da ovim vozilom, ali i sa drugim modelima iz serije Kortež, ukazaće se u avgustu, tokom tradicionalnog moskovskog auto-salona.