Šta nam novo donosi Golf “osmica”

golf8a

Objavljeni su novi detalji oko dolaska potpuno nove generacije najpopularnijeg kompakta na planeti.

Novi Golf trebao bi debitirati 2019. godine na salonu automobila u Frankfurtu, zajedno s električnim modelom I.D, javlja britanski AutoExpress. Suprotno ranijim najavama da će I.D. biti nositelj Volkswagenove budućnosti, temeljni model ostaje Golf.

“Prioritet je Golf jer će nova generacija biti naš temeljni proizvod, i to nam je u fokusu, Možete ga opet zvati Das Auto”, rekao je za britanski magazin šef Volkswagena Herbert Diess.

Kao što je i većina pretpostavljala, dizajn novog Golfa ne donosi ništa dramatično, posebno u pogledu odnosa osnovnih dimenzija. Nešto moderniji izraz sprijeda osigurat će atraktivnija svjetlosna grupa, a bočna silueta bi trebala otkriti niži položaj poklopca motora. Straga, pak, uzora treba tražiti u Arteonu, ali ponavljamo, bez velikih izleta u nepoznato.

S druge strane, kabina će ponuditi potpuno novi doživljaj. Prekidači su već sada nepoželjni, a na novom Golfu ustupit će mjesto digitalnim zaslonima. Povećat će se i ponuda prostora, a neupitno je i dalje podizanje kvalitete materijala.

Postavljen na modificiranu MQB platformu, Golf će izgubiti i do 70 kg na vagi, dok će u ponudi motora glavnu riječ voditi 1.5-litreni turbaci uključujući novog dizelaša. Također, realno je očekivati lagano uvođenje hibridnih tehnologija i zadržavanje GTE izvedbe. S druge strane, e-Golf odlazi u povijest, a zamijenit će ga I.D.