Brzi i žestoki

koristan savjet

Stakla na autu ćete odlediti za nekoliko sekundi – uz ovaj trik

06/01/2020

Ovaj fantastičan savjet posebno će vam biti koristan ujutro kada jurite na posao, a vani je toliko hladno da jedva čekate ući u automobil, upaliti grijanje i zagrijati promrzle prste

Radi se o spreju za odleđivanje koji možete napraviti kod kuće, za nekoliko minuta. Spasit će vas od mukotrpnog struganja. Sve što trebate napraviti je našpricati tom tekućinom stakla i led će se otopiti.

Znači, ako pri ruci nemate sprej za odleđivanje stakala na automobilu, posegnite za medicinskim alkoholom i vodom. Ulijte ih u bocu s raspršivačem u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode), promućkajte, i to je to.

Dobro bi bilo da jednu takvu bocu imate u kući, a jednu u automobilu.

Dio tekućine možete uliti i u minijaturnu bocu s raspršivačem i držati je u torbici ili džepu od jakne – kako bi stakla mogli odlediti i kada se vraćate kući s posla ili ako ste “zaglavili” negdje pa su se stakla ponovno zaledila. To je posebno korisno ako ste u gradu, a zaledi vam se brava na vratima od automobila. Naime, ova tekućina pomaže i u tom slučaju.

Pogledajte u videu kako ga napraviti:

Dodatni savjeti:

  • Zaleđena stakla nikada ne zalijevajte vrućom vodom jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja, upozoravaju stručnjaci. Pametniji zbor je mlaka voda koju na staklo nanesite krpom.
  • Ako se nađete negdje u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej, ni toplu vodu ni strugalicu – posegnite za kreditnom karticom i ostružite led. To će ići malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći sjesti u auto i odvesti se kući.
  • Stavite karton na stakla. Ovo je odličan način prevencije da se stakla na autu uopće ne zalede. Umjesto kartona možete staviti i stari peškir.

Komentari

Autor: 24sata.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.