Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ponos češke

Stiže opako dobra nova Škoda Octavija (FOTO)

21321

Škoda je najavnim skicama najavila novu generaciju Octavije RS iV koju ćemo premijerno moći vidjeti kroz mjesec dana na salonu u Ženevi

Stiže konačno jedna opaka Škoda, koja će se svidjeti i onima koji nemaju češku marku visoko na listi prioriteta.

Škoda je najavnim skicama najavila novu generaciju Octavije RS iV koju ćemo premijerno moći vidjeti kroz mjesec dana na salonu u Ženevi. Radi se o tri skice koje pokazuju koliko daleko će Česi ići s novom RS-icom. I da ne bude zabune, iza oznaka Coupe i Combi nema novosti, radi se o klasičnoj pet-vratnoj izvedbi i karavanu.

Agresivno osmišljen model nudit će bitno modificirani vanjski dizajn, s agresivnijim stilom začinjenim većim usisnicima, mesnatijim pragovima i stražnjim spojlerom. Podrazumijevaju se i veći naplaci, ali ne na razini onog viđenog na skicama. Veseli i dvostruki ispuh, nadamo se pravi. Pogled u kabinu se još ne nudi, ali tu neće biti iznenađenja.

Što se mehanike tiče, Octavia će biti preslika Golfa, ali GTE izvedbe. A to znači 1,4 TSI benzinac, elektromotor i baterije kapaciteta 13 kWh. Maksimum je poznat i iznosi 245 KS i 400 Nm, odnosno električni doseg od 55 km. Kad je u pitanju klasika s 2.0 TSI motorom, još uvijek se ne zna hoće li biti ponuđena.