Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guangdong

Teslin “Model Y” se oteo kontroli, usmrtio dvije osobe i tri ozlijedio

New Project (84)

Kina je Teslino drugo najveće tržište, a nesreća je među najpopularnijim temama na platformi društvenih medija “Weibo”

Američki proizvođač automobila Tesla (TSLA.O) saopštio je u nedjelju da će pomoći kineskoj policiji u istrazi nesreće u kojoj je učestvovao jedan od njegovih automobila Model Y, nakon što su lokalni mediji objavili da su dvije osobe poginule, a tri ozlijeđene kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

U incidentu koji se dogodio 5. novembra u južnoj kineskoj pokrajini Guangdong poginuli su motociklist i srednjoškolka, izvijestio je Jimu News, objavivši video automobila koji se vozi velikom brzinom i pri tome udara u druga vozila i bicikliste.

“Mi ćemo aktivno pružiti svu potrebnu pomoć”, rekao je Reutersu u nedjelju proizvođač električnih vozila u vlasništvu Elona Muska, upozoravajući da ne treba vjerovati “glasinama”.

Kina je Teslino drugo najveće tržište, a nesreća je među najpopularnijim temama na platformi društvenih medija “Weibo”.

Jimu News citira saobraćajnu policiju koja navodi da uzrok incidenta u gradu Chaozhou nije identificiran i neimenovanog člana porodice vozača koji je rekao da je 55-godišnjak imao problema s papučicom kočnice kad se spremao zaustaviti ispred njegove porodične trgovine.

Tesla je rekao da video zapisi pokazuju da kočiona svjetla automobila nisu bila upaljena dok je automobil jurio i da njegovi podaci pokazuju probleme što nije bilo radnje da se pritisnu kočnice tokom cijelog putovanja vozila.

Pogledajte nevjerovatnu snimku…