Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Toyota radi na fantastičnom sistemu navigacije (FOTO)

navigacija

Toyota na sajmu CES 2016 u Las Vegasu planira predstaviti vlastito tehnološko rješenje namijenjeno izradi vrlo detaljnih i preciznih kartografskih sistema, mnogo boljih od postojećih rješenja zasnovanih na laserima.

Tehnologija koju će demonstrirati za koju sedmicu vezana je uz iskorištavanje GPS-a, ali i kamerica na brojnim Toyotinim vozilima kako bi se dobio detaljniji uvid na ceste, znakove na njima, često vožene rute i stanje u prometu općenito.

Kako vozila prolaze određenu rutu, tako bi pronalazila razlike među ranije spremljenim podacima i “osvježili” karte po potrebi.

Ovaj proizvođač smatra kako je upravo na taj način moguće implementirati još sigurnije sustave za autonomnu vožnju, posebno stoga što bi se ovakav kartografski sustav osvježavao po potrebi, a ne parcijalno i u rijetkim prilikama, kako to obično biva s postojećim rješenjima.

Pored toga što je preciznost (razlučivost) sustava na svega pet centimetara, riječ je o rješenju kudikamo jeftinijem od vozila koja laserskim skenerima tu i tamo prolaze određenim rutama. Ovim se istovremeno nastoji konkurirati i HERE kartografskom rješenju, kojeg je nedavno kupio njemački trojac.