Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Virus zika natjerao Tata Motors da promijeni ime automobila

zica-gallery02

Pojava virusa zika i njegovo širenje u Južnoj Americi natjeralo je indijskog proizvođača automobila Tata Motors da promijeni ime svog novog modela u „Zippy“. Prethodno su u Tata Motorsu planirali da novi automobil nazovu „Zica“.

Automobil će po prvi put javnosti biti predstavljen u srijedu na „Auto Expo 2016“, koji će se održati u predgrađu New Delhija.

Tata Motors je u utorak izdao saopštenje u kojem navodi da će tokom auto sajma na automobilu stajati pločica sa natpisom „Zica“, ali da će u narednim nedjeljama biti ozvaničen novi naziv „Zippy“.

„Odlučili smo da promijenimo ime brenda jer je ime bilo usko povezano sa izbijanjem virusa zika u mnogim zemljama“, piše između ostalog u saopštenju Tata Motorsa.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u ponedjeljak je proglasiral globalnu prijetnju od virusa zika, zbog njegovog naglog širenja u Južnoj Americi.

Tata Group je jedan od najpoznatijih i najvećih indijskih konglomerata. U grupu je uključeno više od 100 kompanija među kojima su Tata Motors, koji je ujedno vlasnik Jaguar-Land Rover brenda, zatim Tata Steel, Tata Beverages, a imaju udio u osiguranju, investicijama i telekomunikacijama.