Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobio četiri miliona

Vlasnik firme tražio pomoć od države zbog koronavirusa, pa tim novcem kupio Lamborghinija

lamborghini evo

Uplaćeno mu je skoro 4 miliona dolara

Jedan gospodin je optužen da je prevario državu jer je aplicirao i dobio novac namijenjen firmama ugroženim koronavirusom u Sjedinjenim Američkim Državama, te ga odmah zatim iskoristio kako bi kupio Lamborghini.

Samo sedmicu nakon što je dobio novac, počastio se Lamborghini Evom vrijednim 318.000 dolara, odnosno nešto manje od pola miliona KM.

Dvadesetdevetogodišnji David Hines je poslao nekoliko prijava fondu za svojih 70 zaposlenih u svojoj firmi i preko “Bank of America” mu je uplaćeno skoro četiri miliona dolara.

Nedugo po kupovini Lamborghini Huracan Evo vlasti su pronašle još nekoliko sumnjivih transakcija pošto je određenu količinu novca namijenjenog zaposlenima u firmi trošio na nakit, hotele i podršku majci.

U aplikaciji za fond lažirao je podatke i predstavio kao da je svojim radnicima isplatio milione dolara u prvom kvartalu 2020. godine, ali inspektori su utvrdili da im nije platio skoro ništa.

Uhapšen je, a njegov advokat tvrdi kako mu je “posao patio zbog koronavirusa”, i da “David jedva čeka da ispriča svoju stranu priče”.