Volkswagen predstavio treći po redu prototip električnog vozila

  Volkswagen je na šangajskom autoshowu predstavio treći po redu prototip električnog vozila, ovaj put u crossover izdanju.

  Nakon osnovnog I.D. kompakta i I.D. Buzz transportera recept je sasvim jasan: U inovativnu arhitekturu ugraditi električni pogon i ponuditi rekordnu prostranost. Ono bitno je da će i ovaj model ići u serijsku proizvodnju, i to najranije od 2020. godine.

  Na ovom vozilu za pogon se brinu dva elektromotora, prednji snage 102 KS i stražnji od 204 KS, oba napajana iz baterija kapaciteta 83 kWh. Prema službenim podacima crossover uhvati 100 km/h za manje od 6 sekundi i ostvari doseg od oko 500 km. U VW kažu kako se ovaj crossover vozi kao Golf GTI.

  Impresivan je i podatak o punjenju baterija. Putem istosmjernog sisetma snažnog ćak 150 KW dovoljno je pola sata da se napune baterije na 80% kapaciteta. Recimo i kako je ovdje korišteno isto rješenje smještaja baterija u podnicu vozila.

  I ovaj koncept Volkswagen je opremio sistemom autonomne vožnje, a uključuju četiri laserska skenera smještena na krovu.

  Klizna vrata i izostanak B nosača olakšavaju pristup vrlo prostranoj kabini u kojoj dominira 10,2-inčni zaslon infotainmenta.

  Logično, ploča s instrumentima je digitalna, a ugrađena oprema predstavlja najbolje što je Volkswagen trenutno spreman ponuditi.

  IZVORIndex.hr
  PODIJELI