Brzi i žestoki

Direktno sa staze

Volkswagen predstavlja najbrutalniji Golf do sada

20/01/2019

Volkswagen ipak vraća jednog aduta u ponudi Golfa

Zaboravite na Golf R jer je tu obnovljeni GTI u TCR izdanju, s filtrom čestica, ali i performansama dostojnim najboljih.

S novim eko standardima malo se razrijedila ponuda, posebno u domeni sportaša. Volkswagen ipak vraća jednog aduta u ponudi Golfa. Ime mu je GTI TCR, a to znači da sada daje 290 KS, a opremljen DSG mjenjačem sa sedam stepeni prijenosa uhvati 100 km/h za 5,6 sekundi i postigne 260 km/h. Odlično s obzirom na to da 2.0 TSI ovdje pokreće samo prednje kotače.

Kao što mu samo ime govori, ovaj je Golf derivat trkaće izvedbe koja je dva puta osvajala TCR takmičenje. A za razliku od Golfa GTI Performance ne nudi samo više “konja”, već nudi standardno i ekskluzivnu opremu poput naprednih sigurnosnih sistema, prednje špere, trkaćih diskova i 18-inčnih naplataka.

Iznutra specijalno uređenje s novim materijalima, pojasevima s crvenim prošivima te novim dizajnom upravljača.

Na popisu opcija je paket koji uključuje broj veću obuću, adaptivni ovjes i povećanje maksimalca s 250 na 260 km/h, a stoji 2.350 eura. Želite li još atraktivniji dizajn naplataka i trkaće gume, doplata je 3.200 eura. I da, početna cijena Golfa GTI TCR na njemačkom tržištu je 38.950 eura, ili oko 2.000 eura manje od tek 10 KS snažnije R izvedbe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.