Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Thomas Schäfer,

Volkswagen vraća tipke u automobile

Volkswagen (1)

“Brusimo naš portfelj i dizajn, plus stvaramo novu jednostavnost u upravljanju našim vozilima. Na primjer, vraćamo upravljač s tipkama! To je ono što kupci žele od VW-a”, poručio je, između ostalog, Schäfer na LinkedInu

Ponekad nova i modernija rješenja nisu i najbolja.

Sveopća digitalizacija učinila je tipke u automobilima nepoželjnima. Proizvođači su se počeli natjecati brojem i veličinom ekrana, a klasične tipke zamijenjene su dodirnim zaslonima. Neki su išli korak dalje pa su izbacili i klasične kontrole ventilacije i tako dodatno zakomplicirali stvar.

I dok neki vraćaju eksterne kontrole klime, i u Volkswagenu su priznali kako dodirni zasloni nisu svemogući. Vlasnici novog Golfa ili ID.3 to su lično iskusili. Stoga, kako je objavio Thomas Schäfer, prvi čovjek marke, Volkswagen, između ostalog, vraća klasičnu tipku na kolo upravljača.

“Brusimo naš portfelj i dizajn, plus stvaramo novu jednostavnost u upravljanju našim vozilima. Na primjer, vraćamo upravljač s tipkama! To je ono što kupci žele od VW-a”, poručio je, između ostalog, Schäfer na LinkedInu.

A prvi model koji bi trebao dobiti klasične tipke na upravljaču je Golf. Radi se o redizajnu Golfa osme generacije koji će, po svemu sudeći, dobiti upravljač s klasičnom tipkom. Nije poznato hoće li se Volkswagen na Golfu odreći i pomalo nespretnog “klizača” za kontrolu temperature u kabini koji nije ni osvijetljen.