Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zavirite u salon automobila u koji niko nije ušao 30 godina

salon

U ovaj salon novi su automobili stigli prije više od 30 godina i od tada stoje.

Izlog snova za svakog obožavatelja Subarua, ali i kolekcionara. Justy, Impreza, pa i Sambar s kraja 1980-ih ne zvuče previše primamljivo, ali kada vam kažemo da su još u najlonu, stvari se pomalo mijenjaju, prenosi Index.

Iako su proizvedeni prije 30 i više godina, ovi automobili imaju dosta posebnu životnu priču. Ako već nije tužna, onda je dosadna, jer od rođenja stoje u izlogu Subaruovog salona.

A među njima je i Subaru XT, doista poseban coupe koji je bio najavio Subaruov ulazak u svijet luksuza. Napredne aerodinamike i pilotskog kokpita, s 1.8 Turbo motorom i pogonom na sve točkove bio je san mnogih, baš kao i njegov nasljednik SVX pristigao 1992. godine.

Pitanje je što se još krije straga u skladištima salona, daleko od očiju prolaznika koji nerijetko zastanu uz ovaj već desetljećima zatvoren salon.

Istini za ruku, tu i tamo se u ponudi pojavi neki novi stari automobil, ali ovo je doista prvi slučaj da je zarobljena cijela gama jednog proizvođača iz tog razdoblja. A tako će i ostati jer automobili nisu na prodaju. I da, svako malo neko ih obiđe, a i činjenica da svi automobili imaju napumpane gume dovoljno govori.

Ostali smo dužni reći i da se nalazi na Malti u gradu Mosta.