Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Taekwondo klub Sarajevo

Ada i Ira neumorno treniraju i sanjaju Olimpijske igre

TKD Sarajevo dao je neke od najuspješnijih takmičara u ovom sportu u BiH

Ada Avdagić i Ira Grgić nositeljice su crnog pojasa u taekwondou, a sa svojim trenerom u Taekwondo klubu Sarajevo Ibrahimom Koljom neumorno treniraju i tokom ovih dana.

Ada i Ira ističu da je njihova najveća želja jednog dana nastupiti na Olimpijskim igrama, gdje bi u najboljem svjetlu predstavile svoju zemlju.

TKD Sarajevo dao je neke od najuspješnijih takmičara u ovom sportu u BiH. Ena Oruč bila je kadetska prvakinja svijeta, Željana Trogrlić takođe je bila prvakinja svijeta.

I Ada Avdagić ide njihovim stopama, prvo je na Evropskom kadetskom prvenstvu u Španiji bila bronzana sa reprezentacijom BiH, a dva dana kasnije postala je i evropska klupska prvakinja u kategoriji do 33 kilograma.

“Četverostruka sam državna prvakinja i osvajačica kupa dva puta, u osam godina treniranja osvojila sam više od 80 medalja”, ponosno govori Ada i pokazuje neke od svojih najdražih postignuća.

I Ira Grgić ponosna je na svoja dostignuća, a ima ih pregršt.

“U osam godina treniranja osvojila sam više od 70 medalja”, navodi Grgić.

Za kraj, trener Ibrahim Kolja prenio je poruku onim najmlađima.

“Nevezano za rezultate i sportski pravac, ideja vodilja bi trebala biti da od ranih faza odrastanja djeca budu uključena u bilo koju vrstu sporta koja će potaknuti psihofizičke sposobnosti, a kasnije kroz bavljenje sportom društvo će dobiti kvalitetne, obrazovane pojedince koji su svjesni svoje pozicije”, posavjetovao je Kolja.