Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista
"Sarajevo je sjajno mjesto sa odličnim ljudima. Ovo je mjesto gdje možete lijepo živjeti, raditi ono što volite i kreirati nešto novo", govori nam David

“Upoznali smo se u New Yorku, zaljubili smo se u New Yorku, volimo sve iz tog grada. Definitivno volimo bagels. Spojili smo ove dvije stvari i donijeli ih u Sarajevo da i drugi mogu da uživaju.”

Ovako svoju priču počinju supružnici Meli Salihagić i David Login koji su u Sarajevo došli prije nekih četiri i po godine. Razmišljali su šta da pokrenu u Sarajevu i krenuli su sa projektom “NYC BAGEL”.

“Bagel je pecivo koje je okruglo sa rupom u sredini. U isto vrijeme je i jednostavno i komplikovano. Sastoji se od pet vrlo jednostavnih sastojaka, a sve radimo bez aditiva. Pokušavamo da dodajemo što kvalitetnije sastojke. Tako na primjer umjesto kuhinjske soli stavljamo himalajsku rozu ili morsku sol”, kaže nam Meli.

bagel u sarajevu
FOTO: D. B./Fokus.ba

“Valjanjem tijesta” bavi se njen muž David, a ističe da sve prave tradicionalnom tehnikom.

“Sarajevo je sjajno mjesto sa odličnim ljudima. Ovo je mjesto gdje možete lijepo živjeti, raditi ono što volite i kreirati nešto novo”, govori nam David.

bagel u sarajevu
FOTO: D. B./Fokus.ba

A kako se tačno pravi originalni bagel iz New Yorka, pogledajte u našem video prilogu.

bagel u sarajevu
FOTO: D. B./Fokus.ba