Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savjeti šampiona

Kupujete polovan auto? Na ove stvari treba obratiti pažnju da vas ne prevare

Hota objašnjava na šta trebate obratiti pažnju ako kupujete polovan auto, kada je eksterijer i enterijer automobila u pitanju

Kupovina polovnog automobila mač je s dvije oštrice.

Ako već kupujete polovan auto ne bi bilo loše da, prije nego sklopite posao i platite, prvo posjetite iskusnog majstora koji će ga pregledati.

U prošloj epizodi sa Suadom Hotom, prvakom BiH u brdskim utrkama, bilo je riječi o tome na šta treba obratiti pažnju kada podignemo haubu.

Ovaj put Hota za čitaoce Fokusa objašnjava na šta trebate obratiti pažnju ako kupujete polovan automobil, kada je eksterijer i enterijer automobila u pitanju.

Inače, Suad Hota je i vlasnik automehaničarske radnje u Sarajevu “Hota Tuning”.

suad hota polovan auto
FOTO: Screenshot
Hota objašnjava na šta paziti kada kupujete polovan auto

Šta je dovelo do skoka cijena polovnih automobila

Prethodni period u automobilskoj industriji obilježio je poremećaj lanca snabdjevanja i proizvodnje novih vozila, kao i deficit sirovina i komponenti. Usljed toga, na tržištu se pojavio disbalans ponude i potražnje koji datira još od pojave pandemije virusa COVID-19, a dodatno je produbljen ratom u Ukrajini i aktuelnim dešavanjima u svijetu.

Sve to dovelo je do naglog skoka cijena polovnih automobila. Iz prostog razloga jer je na tržištu nedostajalo novih automobila. A samim time su i vlasnici polovnjaka koji bi inače kupili novi, a prodali stari, bili prinuđeni ne prodavati auto.

Kupci polovnjaka i dalje preferiraju dizel motor, a većina kupljenih vozila je starija od 10 godina.

Pogledajte nekoliko savjeta koji vam zaista mogu pomoći da shvatite šta kupujete…