Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savjeti šampiona

Ukoliko imate ili kupujete automobil, na ovo treba obratiti pažnju kada podignete haubu

Koliko često neke stvari trebamo provjeriti, šta bi vas trebalo zabrinuti, a šta su znakovi da je motor vašeg automobila u dobrom stanju

Bosna i Herecgovina u zadnjih 30-tak godina postala je krajnje odredište zapadnoevropskog “otpada” kada su automobili u pitanju.

Kupovina polovnjaka mač je s dvije oštrice. Neki bi rekli “jeftini mačak u vreći”. Kupovini takvog automobila obavezno bi trebala prethoditi posjeta iskusnom majstoru koji će ga pregledati. I na osnovu svoga znanja i iskustva procjeniti u kakvom je stanju taj automobil. Iskusnim automehaničarima dovoljno je da podignu haubu motora i da znaju u kakvom je stanju taj automobil.

Na tu temu, nekoliko savjeta zatražili smo od Suada Hote, prvaka BiH u brdskim utrkama. Hota je inače i vlasnik automehaničarske radnje u Sarajevu “Hota Tuning”.

Hota je za čitaoce Fokusa ukratko pojasnio na šta treba obratiti pažnju kada podignete haubu vašeg automobila, koliko često neke stvari trebamo provjeriti, šta bi vas trebalo zabrinuti, a šta su znakovi da je motor vašeg automobila u dobrom stanju. Treba li i kada mijenjati ulje kočnica? Ili, da li je automobil koji možda namjeravate kupiti prevalio kilometražu koja u tom trenutku stoji na kilometar satu…