Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista
"Odlučili smo da sreću podijelimo sa drugima. Šteta je da ovakvu ljepotu čuvamo samo za nas dvoje", kaže Zdravko i napominje da su dugo razmišljali kako da daju ime ovom centru

Između Vareša i Olova u selu Oćevija nalazi se prelijepo mjesto Dobrić u kojem se nalazi – Bosnian Woodies.

“Nalazimo se u podnožju planine Zvijezde. A zaseok u Oćeviji zove se Dobrić. Ja uvijek kažem Dobrić je predgrađe Zvjezdangrada, grada koji je postojao na Zvijezdi. Moja supruga i ja odlučili smo se za povratak. Željeli smo da nađemo mjesto gdje ćemo biti zadovoljni, gdje ćemo naći sreću. I mjesto gdje ćemo spojiti ljubav za prirodu i tradiciju”, kaže nam Zdravko Višnjić.

Tu se nalazi stara kuća Zdravkovih predaka, gdje je proveo djetinjstvo. Gdje je, kaže on, doživio sreću.

“Šteta je da ovakvu ljepotu čuvamo samo za nas dvoje”

“Odlučili smo da sreću podijelimo sa drugima. Šteta je da ovakvu ljepotu čuvamo samo za nas dvoje”, kaže Zdravko i napominje da su dugo razmišljali kako da daju ime ovom centru.

bosnian woodies
FOTO: D. B.

“Pozvali smo i druge da nam pomognu, tako da se ovo mjesto zove Bosnian Woodies. Vrata su otvorena svima koje interesuje priroda i koji poštuju prirodu. Ovdje imamo izobilje tišine, a tišina je najjači zvuk na svijetu”, govori Zdravko.

Kuća je restaurirana materijalima koji su već bili tu. Sav namješta je izrađen ručno. A kako izgleda boravak u ovom magičnom mjestu pogledajte u našem videoprilogu.