Kultura

UNESCO-vo takmičenje

Čestitka načelnika Dedića: Denis na najbolji način svijetu predstavio BiH

12/04/2019

Osvajanjem zlatne medalje u Gaziantepu u Republici Turskoj samo su potvrda iznimnog talenta kojima će nas Denis Avdić još dugo oduševljavati

Općinski načelnik Salem Dedić, u svoje i uime Općine Jablanica, uputio je čestitku Denisu Avdiću, učeniku Osnovne škole “Suljo Čilić”, koji je na međunarodnom UNESCO-vom takmičenju, u konkurenciji 2.600 radova iz 68 zemalja, osvojio treće mjesto, a nakon toga i zlatnu medalju u gradu Gaziantep u Republici Turskoj.

“Slikom ‘Priča o Bosni’ i pričom o Hagadi koja uz nju ide, naš Denis je na najbolji način svijetu predstavio našu zemlju, ljude i kulturno-historijsko nasljeđe sa kojim se svi ponosimo. Obzirom da će njegova slika biti izložena u umjetničkoj galeriji UNESCO Centra i da će biti prezentirana na izložbama širom Francuske, razlog za naše zadovoljstvo njegovim uspjehom je tim veće i značajnije.”

“Osvajanjem zlatne medalje u Gaziantepu u Republici Turskoj samo su potvrda iznimnog talenta kojima će nas Denis Avdić još dugo oduševljavati. Uz dobro zdravlje i dug život, želimo mu još puno lijepih slika, nagrada i priznanja”, navodi se u Dedićevoj čestitiki.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.