29. jula

Četvrto izdanje koncerta filmske muzike u četvrtak u Posušju

filmska muzika posusje (1)

Predkoncertna atmosfera u Posušju bit će i dodatno zagrijana nastupom gostiju iznenađenja u samom uvodu u koncert, navode organizatori

Kraj jula  je već nekoliko godina u Posušju rezerviran za ljubitelje filma i muzike, a ove se godine koncert filmske muzike održava 29. jula, s početkom u 20:30 sati ispred zgrade Općine Posušje.

Sve posjetitelje ovog koncerta očekuje repertoar filmskih ostvarenja u rasponu od kraja šezdesetih pa sve do ovih ‘ludih’ dvadesetih, priopćili su organizatori.

Naravno, kao i do sada, organizatori su uporni u izbjegavanju zadane forme te tako posjetitelje očekuju zanimljivi aranžmani glazbenih tema koje su svijetu filma podarili kompozitori poput Vangelisa, Myrsa, Tiersena, Williamsa ili Zimmera, a isto tako naći će se i poslastice poput soundtrackova filmova EasyRider, Ghostbusters ili na primjer Oskarom nagrađena naslovna tema filma 8 Miles.

Pored toga, nastupit će Kućni bend Filmske Glazbe, tri benda Rock Akademije, gosti iz Tomislavgrada i Sarajeva te brojni talentirani posuški izvođači koji će kao i svake godine dodatno obogatiti koncert svojom interpretacijom filmske muzike.

Uz njih, najavljen je i nastup Dance Academy ZVRK, koja okuplja najmlađe sudionike koji će svoje filmske priče otplesati uz originalnu koreografiju voditeljice ove plesne akademije, Manuele Maše Žulj.

Predkoncertna atmosfera u Posušju bit će i dodatno zagrijana nastupom gostiju iznenađenja u samom uvodu u koncert, navode organizatori.