Kultura

Drugog dana “Mostarske liske” izvedena predstava “Malo blago”

23/04/2017

Druge večeri 14. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” ansambl Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke izveo je predstavu “Malo blago”, irske spisateljice Elaine Murphy, u režiji Slađane Kilibarde.

Stručni žiri je nagradu za najbolju glumicu večeri – “Malu lisku”, dodijelio Nataši Ivančević, koja je zajedno s glumicama Slađanom Zrnić i Belindom Božičković, na sceni donijela toplu i duhovitu životnu priču o tri generacije žena – o njihovim životnim putevima, čežnjama i gubitcima, o njihovoj borbi, duhovitosti, snovima, tuzi i snazi…

Ljudsku priču u kojoj se svako može prepoznati i razmisliti o osnovnim životnim vrijednostima, o životu, vremenu i ljubavi. Gostovanje na “Mostarskoj liski” je bila prva izvedba “Malog blaga” izvan Banja Luke, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Nakon predstave Nataša Ivančević izjavila je kako je Gradskog pozorišta Jazavac gostovanje u Mostaru jako važno.

„Mi smo upravo zahvaljujući ovom festivalu po prvi put s ovom predstavom otišli iz Banja Luke i stvarno smo večeras imali tremu kako će mostarska publika prihvatiti predstavu. U Banja Luci je urnebes kad je igramo, ljudi se prepoznaju. Predstava govori o tri žene, o tri generacije žena, a najbolji kompliment koji smo dobile je ‘Vi ste sjajne, ali što su vam muški likovi dobri..’ – a muški likovi se ne pojavljuju na sceni. E to je to – to je uspjeh – što smo uspjeli ispričati priču o ljudima koje volimo, o našim muškarcima, i to je jako značajno”, rekla je Ivančević.

U ponedjeljak, 24. aprila, u Narodnom pozorištu Mostar na programu je treća predstava u konkurenciji “Mostarske liske” “Jedan sluga, dva gospodara”, Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.