Kultura

Filmovi iz 17 zemalja

“Granice kiše” otvaraju festival “Prvi kadar”

11/11/2018

Ovogodišnji festival 'Prvi kadar' bit će održan od 12. do 17. novembra u Istočnom Sarajevu i Zvorniku

Projekcijom igranog filma ‘Granice kiše’, Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, u ponedjeljak navečer u Istočnom Sarajevu, bit će otvoren 12. Međunarodni filmski festival ‘Prvi kadar’. Projekciji će prisustvovati producentska i glumačka ekipa filma.

U zvaničnom takmičarskom programu Festivala takmičit će se više od 40 filmova iz 17 država, koji će biti prikazani u selekcijama dokumantarni i kratki igrani film.

Međunarodni filmski festival ‘Prvi kadar’, konceptom i programskom politikom, pruža priliku svim generacijama gledalaca da vide najznačajnija filmska ostvarenja iz svijeta.

Ovogodišnji festival ‘Prvi kadar’ bit će održan od 12. do 17. novembra u Istočnom Sarajevu i Zvorniku, pod motom ‘Prvi kadriraj!’.

– Moto Festivala podstiče filmske autore da tragaju za novim filmskim pričama i prvi ih zabilježe. Na taj način, Festival pokreće inspiraciju i kreativnost u stvaranju filmskih ostvarenja s upečatljivim stavom. Moto festivala je i poruka mladima da se bave filmom i filmskom umjetnošću – navode iz Direkcije tog festivala

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.