Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Filmovi iz 17 zemalja

“Granice kiše” otvaraju festival “Prvi kadar”

granice kise333

Ovogodišnji festival ‘Prvi kadar’ bit će održan od 12. do 17. novembra u Istočnom Sarajevu i Zvorniku

Projekcijom igranog filma ‘Granice kiše’, Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, u ponedjeljak navečer u Istočnom Sarajevu, bit će otvoren 12. Međunarodni filmski festival ‘Prvi kadar’. Projekciji će prisustvovati producentska i glumačka ekipa filma.

U zvaničnom takmičarskom programu Festivala takmičit će se više od 40 filmova iz 17 država, koji će biti prikazani u selekcijama dokumantarni i kratki igrani film.

Međunarodni filmski festival ‘Prvi kadar’, konceptom i programskom politikom, pruža priliku svim generacijama gledalaca da vide najznačajnija filmska ostvarenja iz svijeta.

Ovogodišnji festival ‘Prvi kadar’ bit će održan od 12. do 17. novembra u Istočnom Sarajevu i Zvorniku, pod motom ‘Prvi kadriraj!’.

– Moto Festivala podstiče filmske autore da tragaju za novim filmskim pričama i prvi ih zabilježe. Na taj način, Festival pokreće inspiraciju i kreativnost u stvaranju filmskih ostvarenja s upečatljivim stavom. Moto festivala je i poruka mladima da se bave filmom i filmskom umjetnošću – navode iz Direkcije tog festivala