Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lutkarsko pozorište

Izvedbom predstave “Tobija“ zatvorena manifestacija “Mostarsko ljeto“

20200828_2_44098943_57740906_Web

Organizatori su na kraju još jedne uspješne manifestacije iskazali zadovoljstvo, uz nadu da će naredno Mostarsko ljeto biti organizovano u normalnim okolnostima

Izvedbom predstave “Tobija” na sceni Lutkarskog pozorišta Mostar, autora Zdeneka Floriana, a u režiji Marija Drmaća, zatvorena je kulturna manifestacija “Mostarsko ljeto 2020”. U predstavi u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo, igrali su Belma Lizde-Kurt i Mario Drmać.

I večerašnja predstava organizirana je u skladu s važećim higijensko-epidemiološkim mjerama, pa je u dvoranu pušten samo određeni broj gledalaca, koji su prethodno rezervisali svoja mjesta.

Organizatori su na kraju još jedne uspješne manifestacije iskazali zadovoljstvo, uz nadu da će naredno Mostarsko ljeto biti organizovano u normalnim okolnostima.

“Obzirom na stanje u gradu, državi i cijelom svijetu, na kraju smo prezadovoljni, jer je sve proteklo u najboljem redu. Posjetioci programa bili su savjesni, pridržavajući se svih izrečenih mjera, što nam je značajno olakšalo posao. Žalimo što nismo imali goste iz inostranstva, dok je sve izgledalo bolje zahvaljujući domaćim turistima koji su boravili u Mostaru i koji su posjećivali našu manifestaciju”, kazala nam je glasnogovornica “Mostarkog ljeta”, Adna Mrgan.

U sklopu ovogodišnje manifestacije organizovano je 26 različitih kulturnih sadržaja iz područja pozorišne, muzičke, likovne, poetske i scenske umjetnosti.