Kultura

Evropska filmska nagrada

Jasna Đuričić proglašena najboljom glumicom u Evropi za 2021.

11/12/2021

Večeras se u Berlinu održava 34. po redu dodjela Evropskih filmskih nagrada (EFA) što je evropski ekvivalent Oscaru i veliko priznanje

Jasna Đuričić je na dodjeli 34. Evropskih filmskih nagrada (EFA) proglašena za najbolju glumicu u Evropi za 2021. godinu.

Nakon što je Jasmila proglašena najboljom rediteljicom u Evropi za 2021. godinu, nagradu je odnijela i Jasna Đuričić za glavnu ulogu u filmu “Quo vadis, Aida”.

“Dali ste mi nešto, dali ste mi priliku i prostor da konačno kažem sve što mislim, osjećam o ratovima u bivšoj Jugoslaviji. Jasmila, hvala ti što si zakoračila tamo gdje se niko drugi nije usudio otići. Ovo je nagrada posvećena svim žrtvama i majkama”, izjavila je Jasna.

Sa Jasnom su u konkurenciji bile glumice Seidi Haarla za “Odjeljenje broj 6”, Carey Mulligan za “Obećavajuća mlada žena”, Renata Reinsve u “Najgoroj osobi na svijetu” i Agatha Rousselle u “Titanu”, no pobjedu je odnijela upravo Jasna.

Proslavljena glumica, dobitnica je brojnih nagrada, među kojima sada može uvrstiti i ovu.

Večeras se u Berlinu održava 34. po redu dodjela Evropskih filmskih nagrada (EFA) što je evropski ekvivalent Oscaru i veliko priznanje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.