Kultura

Sarajevo

Koncert Mađarskog nacionalnog filharmonijskog orkestra održan u Vijećnici

10/05/2019

Zahvalivši Gradu Sarajevu, ambasador Mađarske u BiH Krisztián Pósa istaknuo je da je ovaj koncert posvećen uzvišenoj muzičkoj umjetnosti, kao i jačanju prijateljskih i partnerskih veza između Mađarske i Bosne i Hercegovine

Mađarski nacionalni filharmonijski orkestar odžao je u sarajevskoj Vijećnici svečani koncert kojim je obilježen Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom.

-Gradu Sarajevu je izuzetna čast što je u prilici da nakon renomiranih bečkih, zagrebačkih, moskovskih i sarajevskih umjetnika, u ovom prelijepom ambijentu Vijećnice ugosti i Mađarski nacionalni filharmonijski orkestar, s tradicijom dugom više od 90 godina. Ovo je postala naša lijepa tradicija – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ivica Šarić.

Zahvalivši Gradu Sarajevu, ambasador Mađarske u BiH Krisztián Pósa istaknuo je da je ovaj koncert posvećen uzvišenoj muzičkoj umjetnosti, kao i jačanju prijateljskih i partnerskih veza između Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Ovaj prigodni društveni i kulturni događaj održan je u organizaciji Grada Sarajeva. Partner je bila Ambasada Mađarske, koja je ovim koncertom ozvaničila završetak tromjesečnog programskog serijala pod nazivom “Sedmice Mađarske kulture u BiH”, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.