Kultura

Mostar

Predstava “Ajmo na fuka” na YouTube kanalu HNK

22/04/2020

Podsjećaju da je to kazališna drama o besmislu rata i podijeljenom gradu, ali također i prijateljski, šatro-mostarski, poziv na razgovor uz kavu-kafu i "ubijanje" slobodnog vremena

Kazališna priča “Ajmo na fuka”, prvi službeni koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Mostar, dostupna je na YouTube kanalu HNK-a.

“Ajmo na fuka”, dramatična je kazališna priča, ispričana nadaleko poznatim mostarskim humorom.

“Postavljena je na scenu 2015. godine i punila je dvorane ne samo u Mostaru i mnogim bh. gradovima, nego i u Zagrebu, Pragu, Beču i Brnu, a trenutno je dostupna na YouTube kanalu HNK Mostar (VIDEO)”, priopćeno je iz HNK-a Mostar.

Podsjećaju da je to kazališna drama o besmislu rata i podijeljenom gradu, ali također i prijateljski, šatro-mostarski, poziv na razgovor uz kavu-kafu i “ubijanje” slobodnog vremena.

Predstava naime govori o odnosu dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine. Njihove su sudbine ispričane kroz tri različite situacije: kao mrtvaca koji u limbu čekaju poziv, kao vojnika na suprotstavljenim stranama 1993. godine i kao dvojice Mostaraca u poslijeratnom Mostaru koji zajedno komentiraju dnevne aktualnosti dok ispijaju kavu.

“Doživjela je veliki uspjeh kod publike i kazališne kritike, a nagrađena je 2015. godine na XIV. festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici ‘za odlučan iskorak teatra prema novim mogućnostima umjetničke suradnje'”, navode iz HNK-a Mostar.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.