Kultura

u režiji Saše Oručevića

Predstava “Alfa Beta” u Narodnom pozorištu Mostar

23/09/2019

Riječ je o predstavi koja je izazvala veliki interes publike, a bit će odigrana na maloj sceni Narodnog pozorišta „Studio 64“, s početkom u 20 sati

Posljednji petak u ovom mjesecu, 27. septembra, u Narodnom pozorištu Mostar (NPM) rezervisan je za predstavu „Alfa Beta“ Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića.

Riječ je o predstavi koja je izazvala veliki interes publike, a bit će odigrana na maloj sceni Narodnog pozorišta „Studio 64“, s početkom u 20 sati.

Predstava „Alfa Beta“ bavi se bračnim odnosima, odnosima u porodici, uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi.

Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote.

Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena, saopćeno je iz mostarske teatarske kuće.

Glumačku postavu čine Fatima Kazazić i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.