Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstava “Ježeva kućica” u Tuzli okupila veliki broj najmlađih

jezeva kucica

Predstava za djecu “Ježeva kućica”, urađena po istoimenoj priči Branka Ćopića koju je režiser Damir Altumbabić nazvao bosanskim klasikom, jučer je u Teatru Kabare u Tuzli okupila veliki broj najmlađih koji su istinski uživali, izgovarajući tekst poznate priče zajedno s glumcima.

– Djeca prilično poznaju izvorni tekst koji je napisao Ćopić i imaju potrebu da zajedno s nama glume. Veliko je zadovoljstvo igrati za djecu i imali smo divan proces i sjajnu ekipu mladih ljudi koja je to radila – kazao je Altumbabić, koji je osim režije, uradio i dramatizaciju i adaptaciju teksta.

Ideja koja ih je pokrenula, kako je rekao, bila je želja da “ponovo ožive Ćopića i ovu prekrasnu bajku uz koju su odrastale mnoge generacije”.

Asistent režije je Emina Goletić, a u predstavi su igrali Ermin Avdić u glavnoj ulozi, Olivera Blažević, Damir Altumbabić, Emina Goletić te Irfan Kasumović i Adnan Mujkić.

Za scenografiju je bio zadužen Suad Avdagić, maske je radio Siniša Udovičić, dok je crteže na plakatu i afiše uradila Elma Fazlić. Produkciju predstave radio je Teatar Kabare Tuzla.