Kultura

Sarajevo

Premijera “Pozdravi nekog”, multimedijalni projekt Centra kulture i mladih

23/01/2020

Na daske koje život, igru i radost znače postavljena je predstava 'Jedan čovjek i jedna žena' autora Nenada Pervana, u režiji Damira Kusture i njegovih saradnika Dalal Midhat i Emira Fejzića

Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (CKM) najavio je za petak premijeru predstave ‘Pozdravi nekog’, nastale kao rezultat rada sa srednjoškolcima i studentima, polaznicima Multimedijalnog projekta – radionice scenskih umjetnosti.

Predstava je nastala u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, a voditelj projekta je Damir Kustura, uz podršku asistenta Nedima Džinovića.

Multimedijalni projekt JU CKM nastao je u januaru 2010. godine, a premijerom predstave ‘Pozdravi nekog’ obilježava deset godina postojanja.

U okviru projekta, na početku su održavane radionice glume, režije i scenarija, koje su vodili Damir Kustura, Faruk Lončarević i Ornela Čolić.

– Zainteresiranost polaznika bila je najveća za oblast glume. Tako nastaje radionica scenskih umjetnosti, koja i danas djeluje. Iza tog projekta je uspješna decenija rada, o tome govore djela i stotine mladih polaznika koji su prošli kroz tu školu i radionice – navode iz Centra.

Na daske koje život, igru i radost znače postavljena je predstava ‘Jedan čovjek i jedna žena’ autora Nenada Pervana, u režiji Damira Kusture i njegovih saradnika Dalal Midhat i Emira Fejzića.

Postavljene su i predstave ‘Pipov tajni prolaz’ autorice Anele Križanac u režiji Damira Kusture i Sanjina Arnautovića, te ‘Tvrđava’ autora Meše Selimovića, u režiji Damira Kusture i Sanjina Arnautovića.

U suradnji s Dramskim programom Radija Bosne i Hercegovine i Miralemom Ovčinom, snimljene su i radiodrame ‘Jedan čovjek i jedna žena’ i ‘Tvrđava’.

– Predstavom ‘Pozdravi nekog’ predstavit će se peta generacija polaznika sastavljena od jedanaest mladih polaznika, koji će nakon požrtvovanog i predanog rada prezentirati sve ono na čemu su vrijedno radili – ističu iz Centra.

Premijera predstave ‘Pozdravi nekog’ planirana je za 24. januar u velikoj sali Centra kulture i mladih Općine Centar, s početkom u 20 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.