Kultura

Sarajevo

Program 25. Sarajevo Film Festivala i ove godine u ljetnom kinu “Safet Zajko”

22/07/2019
Foto: D. B.

Programske aktivnosti 25. Sarajevo Film Festivala uključivat će dnevne i večernje termine projekcija

Na radost mnogobrojnih stanovnika novogradske Općine, ali i svih drugih ljubitelja filma, Sarajevo Film Festival i Općina Novi Grad Sarajevo i ove godine realizirat će zajednički projekat festivalskog programa. Načelnik Općine Semir Efendić i direktor udruženja Obala Art Centar Mirsad Purivatra potpisali su danas sporazum o saradnji na realizaciji programa 25. Sarajevo Film Festivala koji će se ove godine održati od 16. – 23. augusta 2019. godine.

„Zadovoljstvo je i ove godine festival imati u Novom Gradu. Ovo je nastavak dugogodišnje saradnje. Jako pozitivno iskustvo koje imamo zadnje od kako organizujemo projekcije i u ljetnom kinu “Safet Zajko” Novi Grad nas zaista inspiriše i daje motiva da svake godine radimo još bolje. Ovaj prostor prethodnih godina na svim projekcijama bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, te smo sigurni da će tako biti i ove godine”, kazao je u svom obraćanju medijima Mirsad Purivatra.

Programske aktivnosti 25. Sarajevo Film Festivala uključivat će dnevne i večernje termine projekcija. Dnevne projekcije Dječijeg i TeenArena programa Festivala će biti prikazivane u Kinu “Novi Grad” od 18:00 sati, dok će se večernje projekcije prikazivati u ljetnom kinu “Safet Zajko” Novi Grad. Na pozornici ljetnog kina “Safet Zajko” Novi Grad bit će prikazane projekcije iz programa Ljetnog kina “Metalac” i redovnog programa Festivala, a sve projekcije će počinjati od 21:00 sat.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić istakao je da je zadovoljstvo biti partner projekta kao što je Sarajevo Film Festival.

“Raduje nas da smo u prilici da podržimo njegovu realizaciju, a posebno da dio programa možemo imati u Novom Gradu. Ljetna kina imaju posebnu draž i mi imamo sreću da i ove godine u okviru Sarajevo Film Festivala imamo jedno takvo kino u Centru “Safet Zajko”. Organizatori se uvijek potrude da ovdje dovedu i neke od protagonista filmova da ih publika vidi i čuje. Imat ćemo priliku vijdeti i fimove iz bh. produkcije koji izazivaju veliki interes publike, tako da se nestrpljenjem očekujemo početak SFF-a”.

U slučaju kiše, projekcije iz ljtnog kina “Safet Zajko” Novi Grad će biti premještene u Kino “Novi Grad”. Karte za projekcije moći će se kupiti na box office-ima SFF-a, te sat vremena prije projekcije u Centru “Safet Zajko” ukoliko se radi o večernjim projekcijma, odnosno sat vremena prije na biletarnici u Općini Novi Grad Sarajevo ako je riječ o dječijem i TeenArena programu Festivala.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.