Kultura

jubilarni 10. po redu

Sarajevo International Guitar Festival – Tokom jula dvije koncertne večeri

06/07/2021

S obzirom na epidemiološku situaciju broj mjesta za posjetitelje je ograničen, te je potrebno izvršiti rezerivaciju putem zvanične FB stranice festivala

U okviru jubilarnog, desetog po redu, Sarajevo International Guitar Festivala tokom jula bit će upriličene dvije koncertne večeri namijenjene ljubiteljima gitarističke umjetnosti.

Organizacioni tim Festivala je u skladu sa epidemiološkom situacijom i propisanim mjerama odlučio u smanjenom obimu nastaviti sa relizacijom festivalskih događanja. Nakon uspješne uvertire u vidu cjelovečernjeg recitala hrvatskog gitariste Lovre Peretića, održane tokom maja, deseto izdanje nastavlja se nastupima bosanskohercegovačkih gitaristica Nataše Jokić, Sunčice Trkulja Šušnjar i Violete Lučić koje će nastupiti u okviru Večeri kamerne muzike za gitaru 8. jula, dok je koncert mlade poljske zvijezde u usponu, Bianke Szalaty, pred sarajevskom publikom zakazan za 9. jul. Oba koncerta bit će održana u sali Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu s početkom u 19 sati.

S obzirom na epidemiološku situaciju broj mjesta za posjetitelje je ograničen, te je potrebno izvršiti rezerivaciju putem zvanične FB stranice festivala.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.