Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Veče poezije i šansone” Zijaha Sokolovića na XVI TKT Fest-u

CABAres CABArei sokolovic zijah

Autorski projekat Zlatka Pakovića “BOJ SE ALLAHA: Život i smrt Ćamila Sijarića”, nastao u koprodukciji BNP zenica i Kulturnog centra Novi Pazar sinoć je na sceni Teatra kabare Tuzla nagrađen višeststukim aplauzom.

U predstavi igraju: Boris Milivojević, Selma Mehanović, Saša Handžić, Enes Salković i Vahid Džanković koji su svojom izvedbom oduševili tuzlansku publiku.

Kao osvježenje festivala večeras će se održati ”Veče poezije i šansone” u izvedbi Zijaha Sokolovića koji svojim interpretaciijama tekstova Duška Trifunovića daje ovoj večeri posebnu kvalitetu. Ova predstava je nastala iz saradnje s Narcisom Vučinom, sarajevskim kompozitorom koji živi u Danskoj i koji je prošle godine objavio imenovani album za Croatia records. Gost na albumu je i Matija Dedić, pijanist.

Sutra će se, na predzadnjoj festivalskoj večeri XVI TKT Fest-a, izvesti predstava ”Otelo” W. Šekspir u dramatizaciji i režiji Zlatka Pakovića, u produkciji Teatro Verdi iz Zadra.
Cijena ulaznice 7 KM, za student uz pokaz indexa 5 KM. Rezervacije i informacije na broj telefona: 035 264 733 kao i na facebook stranici Teatra kabare Tuzla.