Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenički glumci prihod od “Gluhe svadbe” za Seada Seju Mustafića

Gluha-Svadba-Plakat

Ansambl zeničkog Bosanskog narodnog pozorišta će 3.marta igrati predstavu “Gluha svadba” i cjelokupan prihod donirat će za humanitarnu akciju “Svi za Seju”.

Na ovaj način zenički umjetnici žele da pomognu u prikupljanju sredstva za liječenje sugrađanina Seada Seju Mustafića, koji je obolio od teškog oblika tumora na mozgu i koji se trenutno liječi na klinici “Acibadem” u Turskoj, a za čije liječenje je potrebno oko 20.000 KM.

-Ova pozorišna hit predstva bavi se sudbinom čovjeka na čija se leđa gomilaju silni problemi, ali on, uprkos svemu, traga za slobodom, srećom i ljubavi. Priča je o svakodnevnom životu, ali je predstavljena kroz crni humor koji će ukazati ljudima da su snažni i da se mogu braniti od slabosti društva. Pozorišna predstava ‘Gluha svadba’ ne daje odgovore, nego postavlja pitanja. Mnogo je takvih pitanja, a tiču se vlasti, osvete, čovjekove potrebe za moći, te potrebe da sačuva svoje dostojanstvo- ističu iz produkcijskog tima BNP Zenica.

Ansambl predstava “Gluha svadba” nesumnjivo će nasmijati publiku i to uz mnogo dobrog ritma trubača, svjetlosnih efekata, savršene glumačke igre i komičnih životnih situacija.

Predstava “Gluha svadba” u režiji Lajle Kaikčija igra se na velikoj sceni BNP-a Zenica 3. marta u 19 sati i 30 minuta.