Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bieberu četiri nagrade AMA's, Ariana Grande izvođačica godine

justin-bieber

Ariana Grande odnijela je u nedjelju titulu izvođačice godine na dodijeli Američkih glazbenih nagrada (AMAs).

Ipak, najveći je dobitnik Justin Bieber sa četiri nagrade, među kojima je i ona za najomiljenijeg muškog izvođača u pop/rock kategoriji te za pjesmu “Love Yourself” i album “Purpose”, prenose mediji.

Drake je osvojio tri nagrade, pomevši rap/hip-hop kategorije s albumom “Views” i singlom “Hotline Bling”, no izgubio je od Biebera u pop/rock kategoriji. Rihanna je također osvojila tri nagrade, za najomiljeniju izvođačicu u kategoriji soul/R&B, album i pjesmu. Country pjevačica CarrieUnderwood i alternativni duo Twenty One Pilots dobitnici su dviju nagrada.

Nagrada za najboljeg novog izvođača godine otišla je Zaynu, a Enrique Iglesias proglašen je omiljenim latino izvođačem, dok je omiljena pop/rock izvođačica Selena Gomez.

Princeov album iz 1984. “Purple Rain” osvojio je nagradu za najomiljeniji soundtrack, 32 godine nakon objavljivanja. Primajući nagradu za svog preminulog brata, Tyka Nelson je u dirljivom govoru kazala kako je Prince “i dalje jedan od najštovanijih i najomiljenijih umjetnika”.

Glumac Robert Downey Jr. predao je Stingu posebnu Američku glazbenu nagradu za izniman doprinos muzici. Ta je nagrada posljednji put uručena 2008. Annie Lennox. Domaćini ovogodišnje svečanosti u Microsoft Theatreu u Los Angelesu bili su manekenka Gigi Hadid i komičar Jay Pharoah.