Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djed mi je otac, završio je u zatvoru, a majka se objesila

rexane jones

Rexan Jones (23) iz SAD- dijete je rođeno iz incesta. Njen djed seksualno je zlostavljao njenu majku koja je ostala trudna.

“On je moj djed i moj otac, a njegovo sedmoro djece su moji tetke i ujaci, ali i braća i sestre”, kaže Rexan.

Kaže kako je njena majka godinama trpjela zlostavljanje. Otac joj je obećao da neće dirati njenu braću i sestre ako bude šutjela.

“Majka otišla od kuće kada je imala 18 godina jer je shvatila da otac neće nikada održati svoje obećanje. Odlučila je prijaviti djeda i to istovremeno kada su ga prijavila i njena braća”, priča Rexan.

Porodica se izolirala od svih i tvrdila je da je Rexanina majka ostala trudna s radnikom iz jednog hotela.

Ipak, na kraju su popustili i priznali da je ona dijete incesta.

rexan jones2

“To je kasnije dokazala i DNK analiza. Djed je osuđen na 20 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja i incesta”, kaže Rexan.

No zlostavljanje koje je njena majka doživjela ostavilo je tragove.

“Majka se počela drogirati. Imala je i dečka. Počeli su me zlostavljati, fotografisali su me i snimke prodavali kao dječiju pornografiju. Moja se majka objesila u avgustu 1996. godine kada sam imala gotovo pet godina”, kaže Rexan.

Tada je brigu o njoj preuzela baka koja ju je tukla i psihički zlostavljala. Rexan je ostala trudna sa 16 godina i tada joj se život promijenio.

“Prestala sam piti i skoncentrisala se na to da svojem djetetu dam život bolji nego što je bio moj”.

Kada je došla roditi u bolnicu, liječnici su je prijavili socijalnoj radnici jer je bila puna masnica.

rexan jones

“Imala sam sreću, to je bila ista socijalna radnica koja je pomogla mojoj majci. Posvojila me i dijete i ja smo počeli normalno živjeti. Završila sam školu. Kasnije sam se udala za oca svojeg djeteta, svoju ljubav iz srednje škole. Dobili smo još jednog sina. Moj suprug je postao marinac”, kaže Rexan.

Priznaje da se borila s depresijama i da je završila u bolnici za psihičke bolesti. Kasnije se razvela od muža.

“Imam nekoliko dobrih prijatelja. Nova žena mog bivšeg supruga također mi je prijateljica koja mi puno pomaže. Imam i terapijskog psa koji me smiruje kada imam napade panike” kaže Rexan.

Veoma voli životinje i u slobodno vrijeme pomaže u veterinarskoj klinici. Njeni sinovi danas imaju 6 i 4 godine. I ne znaju mnogo o životu svoje majke.

“Sve što znaju o mojoj prošlosti je da sam siroče i da sam posvojena – kaže Rexan.