Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Do porođaja joj je ostalo još 28 dana, a ona ne izlazi iz teretane

trudnica teretana

Chontel Duncan na Instagramu prati 195.000 ljudi. Izgradila je karijeru fitness modela, a sada je ušla u deveti mjesec trudnoće, no i dalje aktivno trenira, piše Daily Mail.
Bavi se kickboxingom i ne propušta HIIT trening, oblik kardio treninga tokom kojeg se izmjenjuju intervali treninga visokog intenziteta (npr. sprintanje) s intervalima niskog intenziteta (npr. sporo hodanje) ili s potpunim odmorom.

Između ostalog, Chontel je 2009. godine bila i finalistica izbora za Miss Universe Australije.

U trudnoći je dobila samo 10,4 kilograma, a trbušni mišići i dalje joj se ocrtavaju što je najviše vidljivo na jednoj od zadnjih fotografija koju je objavila.

Dok se neke žene pitaju kako joj je to uspjelo, te otkud joj tolika volja da i tokom trudnoće trenira jednako kao i prije, mnogima se njen izgled sada ne sviđa, te smatraju da pretjeruje.

Većina žena u 36. sedmici trudnoće jedva može vidjeti svoja stopala pa je iz toga razloga profil Chontel na Instagramu još više posjećen.

– Volim biti trudna i odlično sam podnosila cijelu trudnoću. Prestat ću vježbati kad mi to postane preteško ili kad ne budem imala dovoljno energije – rekla je Chontel i dodala kako se ona ne vaga svakodnevno, te da ne broji zalogaje već da jede kad je gladna i ne bježi od bilo kojeg oblika hrane.

Kako je rekla, svaka žena svoju bebu nosi drugačije, ali to svakako ne znači da neko nešto radi krivo ili da nešto nije zdravo.

– Zbilja se nisam bojala učinaka koje će trudnoća imati na moje tijelo. Poštujem svoje tijelo, disciplinirana sam, pazim na svoje zdravlje i jedem što je moguće zdravije kako bih na svijet donijela što je moguće zdravije malo ljudsko biće. I ponosna sam na svoj trud – objasnila je Chontel.

Do porođaja joj je ostalo još 28 dana.

– Trbuščić je težak, sjediti je malo teže, teže pronalazim pozu za spavanje, ali sve što je teško zaboravim u trenucima kad osjetim udaranje nožica tog djeteta koje nosim. Sve mi je to uzbudljivo jer su to znakovi koji ukazuju na to da će moja beba uskoro doći na svijet – ispričala je.

Chontel je predvidjela i da će joj trudovi trajati oko 4 i pol sata, a trudove planira potaknuti svakodnevnim seksom.

– Volim sve promjene na sebi i ne mogu biti sretnija – rekla je.