Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hadžifejzović poručio Šprajcu: Znaš li ti šta znači tvoje ime na bosanskom?

sprajc123

Novinar i voditelj FACE televizije Senad Hadžifejzović večeras je u Centralnom dnevniku uzvratio “udarac” novinaru hrvatskog RTL-a Zoranu Šprajcu, poručivši kako mu je žao što se “isprsio da brani predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović”.

– Žao mi je, vjerujte mi, što je to učinio. Simpatičan je voditelj, cijenim neke njegove lucidnosti i hrabrosti. Časno je branio predsjednicu – režimski ljigavo, a novinarski udvornički. Bilo je tu prostora i da se malo zaštiti novinar. Ja bih Šprajca sigurno, ali sigurno zaštitio, najiskrenije – rekao je Hadžifejzović.

Šprajc: Hadžifejzović je duhovit kao stećak

Istaknuo je kako njegova i Šprajcova novinarska karijera nisu ni slične.

– Ja sam novinar od 12. godine, a Šprajcovi novinarski počeci, po vlastitom priznanju, datiraju iz 1986. godine, kada je na Radio Brodu vodio emisiju narodnjaka i ispunjavao želje… – kazao je Hadžifejzović. Ako bih ja sad odgovorio na isti način, nastavio je Hadžifejzović, onda bih ispao glup k'o Šprajc.

Stigao je odgovor Hadžifejzovića: Šprajca ću našprajcati u petak

– Ne bi bilo duhovito da ja, naprimjer, na hrvatski ili bosanski prevodim prezime Šprajc. Jedno od značenja na hrvatskom jeziku Šprajc znači podupirač, može i drveni podupirač, u prevodu na bosanski to znači kloc – rekao je Hadžifejzović. – Što se tiče Trumpa, utrampi ovo: Pozovi me u svoju emisiju, ali uživo, direkt i face to face, da ti utrampim, objasnim i pošprajcam – poručio je Šprajcu Hadžifejzović.

Hadžifejzovićev komentar o Šprajcu možete pogledati u videu od 41:20