Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kazna zbog parkinga u Sarajevu izazvala polemiku na društvenim mrežama

parking – sarajevo

“Jedna logična situacija, Golf je propisno parkiran na trotoaru, dok Peugeot nije propisno na trotoaru, te je dobio lisice”, stoji na Facebook grupi “Raja sa biroa” opisujući policijsku logiku u Sarajevu.

Naime, nepropisno parkirani Golf na trotoaru nije evidentiran kao prekršitelj saobraćajnih pravila, dok Peugeot, koji je parkiran uz trotoar kažnjen.

Ova fotografija podijelila je javnost i izazvala polemiku na društvenim mrežama. U komentarima između ostalim stoji da je možda Golf na trotoar parkiran kasnije, a jedan od komentara navodi da je u pitanju problem u nadležnosti, odnosno ko ima pravo na kažnjavanje.

“RAD ne smije kažnjavati parkiranje na trotoaru, to je domen MUP-a, RAD upravlja parking mjestima na ovoj lokaciji, tako da smije stavljati lisice ako niste platili parking, a zauzeli ste mjesto. Otprilike to dođe kao da ti stave lisice u BBI centru ili u nekom drugom privatnom parkingu jer nisi platio parking ili si se nepropisno parkirao”, pojašnjava jedan od članova ove grupe.