Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od 11. do 14. maja

Ambasadorica Mlinarević dogovorila učešće BiH na Internacionalnom sajmu knjiga u Pragu

radovan auer martina mlinarevic

“Ovo je nastavak aktivnosti Ambasade Bosne i Hercegovine u Pragu kojima se promiče bosanskohercegovačka kultura, umjetnost i književnost kao jedan od primarnih ciljeva spajanja dvaju zemalja”, kaže ambasadorica Mlinarević

Ambasadorica BiH u Češkoj Republici Martina Mlinarević sastala se danas u Pragu sa direktorom Internacionalnog sajma knjiga u Pragu Radovanom Auerom kako bi dogovorili sudjelovanje Bosne i Hercegovine kao jedne od zemalja koje će ove godine biti glavni gosti ovog iznimnog događaja u svijetu literature.

Ambasadorica Mlinarević je izjavi za Fenu potvrdila da će se Bosna i Hercegovina, njeni autori i autorice predstaviti na ovogodišnjem sajmu koji će trajati od 11. do 14. maja 2023 u Pragu.

– Ovo je nastavak aktivnosti Ambasade Bosne i Hercegovine u Pragu kojima se promiče bosanskohercegovačka kultura, umjetnost i književnost kao jedan od primarnih ciljeva spajanja dvaju zemalja – kaže ambasadorica Mlinarević.

Podsjeća da su prošle godine organizirani i prvi Dani bosanskohercegovačke književnosti u Češkoj koji su ugostili naše eminentne autore i autorice – Faruka Šehića, Senku Marić, Damira Uzunovića, Medihu Šehidić i druge.