Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Just 2"

Andrijana i Nikolina predstavljaju svoj prvijenac pod nazivom “Violin adventures”

violinistice2

“Mistične violine” nemaju ograničenja što se tiče nastupa uživo – jednako impresivno sviraju Bacha i Vivaldija kao i moderne aranžmane

Mlade violinistice Andrijana Nikolić i Nikolina Čolović, zajedno poznate pod nazivom „Just 2“ predstavljaju svoj prvijenac pod nazivom „Violin adventures“.

Najdinamičniji instrumantalni duo muzike svojim talentom i strašću ruši granice između različitih žanrova muzike, od klasnične i filmske muzike do modernih žanrova i magičnog orijenta.

Producent/reditelj Anis Mujanović tvorac je i pokretač ove pozitivne priče u vrijeme pandemije Covida 19, kada nam je svima potreban tračak nade i pozitivne vibracije koje svakako nosi ovaj muzički projekat osmišljen od strane apsolutnog rekordera po broju snimljenih muzičkih spotova/produkcija/režija.

“Mistične violine” nemaju ograničenja što se tiče nastupa uživo – jednako impresivno sviraju Bacha i Vivaldija kao i moderne aranžmane.

Istražujudi klasičnu i orijentalnu muziku “Just 2” su u 2020. godini snimile numeru pod nazivom „Violin adventures“.

Uspjeh “Jast 2” širi se na YouTube kanalu, a njihova baza slušatelja i dalje raste kroz razne saradnje. Prelijepe mlade violinistice Andrijana i Nikolina svirale su violine od djetinstva.

I Andrijana i Nikolina su u Sarajevu završile Muzičku akademiju, smjer muzički izvođač violinista 2016. godine u klasi prof. Jovana Bogosavljevića.

Andrijana je rođena 22.07.1993. godine. Nakon Muzičke akademije je završila master studije violine u klasi prof. Vladimira Markovića. Nastupala je na mnogobrojnim koncertima i manifestacijama u našoj državi kao i u regionu. Od 2017. godine bavi se i muzičkom pedagogijom, u osnovnim muzičkim školama.

Nikolina je rođena 09.09.1994. godine. Član je kamernih sastava “Eudiates trio” i “Corde per cuore” sa kojim je nastupala na mnogobrojnim koncertima i manifestacijama u našoj državi kao i u regionu. Od 2016. godine bavi se i muzičkom pedagogijom, u osnovnim i srednjim muzičkim školama.

Obje su sa učenicima ostvarile izvrsne rezultate na međunarodnim takmičenjima.