Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gostovanje

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar otputovao u Osijek na 29. SLUK

Foto: Lutkarsko kazalište Mostar
Iz predstave "Oblaković Mali"

Predstava Lutkarskog kazališta Mostar će na programu biti 1. juna u 10 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar s predstavom ”Oblaković Mali” učestvuje na 29. SLUK-Susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, koji se održava u Osijeku od 31. maja do 4. juna.

Kroz pet dana trajanja festivala, na pet lokacija će biti izvedeno deset predstava u takmičarskoj konkurenciji i sedam predstava u popratnom programu.

Predstava ”Oblaković Mali”, redateljice Maje Lučić govori o značaju porodice kao temelju svakog društva te jačanju porodične zajednice i međusobnoj podršci svih njenih članova, a priča je ispričana roz čudesni svijet oblaka.

Predstava Lutkarskog kazališta Mostar će na programu biti 1. juna u 10 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića.

Spomenuti susret lutkara održava se u organizaciji Hrvatskog centra UNIMA i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku uz partnere Akademiju za umjetnost i kulturu, Državni arhiv u Osijeku, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i Kulturni centar Osijek.

Zbog učešća ansambla na 29. SLUK-u ove sedmice u Lutkarskom kazalištu Mostar neće biti održani redovni termini predstava.

Zatvaranje sezone i završna predstava za vjernu publiku predviđena je sredinom juna nakon čega slijedi rad na novoj predstavi čiju režiju također potpisuje rediteljka Maja Lučić, saopćilo je Lutkarsko kazalište Mostar.