Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Travnik

Atomsko sklonište postaje tvornica kulture 

Foto: Fena

Predsjednik MZ Bare Novi Travnik Josip Mlakić kazao je kako je prostor ponuđen svim udruženjima

Nakon nedavno održanog koncerta Atomskog skloništa u novotravničkom atomskom skloništu, ovaj nesvakidašnji prostor u Mjesnoj zajednici Bare mještani i dalje pretvaraju u svojevrsnu tvornicu kulture.

Profit od koncerta iskorišten je za daljnje uređenje atomskog skloništa, kao i organizaciju novih događanja. A upravo tamo svoje radove prezentirali su članovi škole slikanja RadoGost iz Novog Travnika.

Predsjednik MZ Bare Novi Travnik Josip Mlakić kazao je kako je prostor ponuđen svim udruženjima.

Slanje poruke

-Ovaj prostor u pravom smislu te riječi živi novi početak. Nakon izložbe Dareta Trobeca i ekstra zanimljivog koncerta atomskog skloništa, koji je odjeknuo na čitavom Balkanu, danas imamo izložbu slikarske škole RadoGost. Ne stajemo na ovome, pokušavat ćemo i nudimo prostor svim udrugama i ljudima dobre volje, koji mogu unaprijediti kulturni i socijalni život u našem gradu, a posebno u našoj MZ – rekao je Mlakić.

Po njegovim riječima, najvažnije je bilo poslati poruku.

-U početku nam nije bio primarni cilj da zaradimo nešto, važno je bilo poslati poruku iz atomskog skloništa. Ne samo ljudima iz Novog Travnika, nego i šire, da se ljudi okrenu prema svojim životnim pričama i da krenu dalje bez opterećenja. Zaradili smo novce s kojima se ne može krenuti u neki jak projekt, to su popravke nekih sitnica koje smo primijetili na koncertu i izložbi. Taj novac ćemo sigurno uložiti u atomsko sklonište, kad bismo imali 100.000 KM imali bismo ih gdje uložiti – kazao je Mlakić.

Inače, i ova izložba pobudila je interes Novotravničana, pa je atomsko sklonište ponovno bilo puno.