Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narodno pozorište RS

Banjalučani na Mostarskom proljeću gostuju s predstavom ‘Hrkači’

l_17b47899c480539c54de14afc63c3043

Autor Nikola Pejakovića kazao je kako je predstavu “Bolest” (Hrkači) počeo pisati sredinom prošle godine, kada se virus već uveliko reklamirao na televiziji

Na Mostarskom proljeću 2022. – XXIV. danima Matice hrvatske Mostar u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u utorak, 31. svibnja, s početkom u 20 sati bit će odigrana predstava “Hrkači” u izvedbi Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke.

Autor i redatelj predstave je Nikola Pejaković, scenografiju potpisuje Dragana Purković Macan, a kostimografkinja je Jelena Vidović, priopćili su organizatori.

U “Hrkačima” igraju Nikolina Friganović, Milka Brđanin, Danilo Kerkez i Miodrag Markićević.

Autor Nikola Pejakovića kazao je kako je predstavu “Bolest” (Hrkači) počeo pisati sredinom prošle godine, kada se virus već uveliko reklamirao na televiziji.

– Razni likovi su nas plašili da ćemo poumirati svi, ako se ne dogodi čudo. I dogodilo se mini-čudo, pronađeno cjepivo! Javnost je podijeljena na one koji vjeruju u njega i na one koji ne vjeruju. Međutim, cijepili su se i jedni i drugi – kazao je autor.

Dodao je kako je tekst, po kome je urađena predstava, završio nekoliko dana prije nego što se zarazio koronom.

– Dobro mi je došla bolest, jer sam sad problem korone uspio sagledati iz drugog kuta, iznutra. Međutim, ovaj komad nije o koroni, već o nama i našim bolestima koje dušu napadaju, o demonskom egu, o strastima i moralnom sunovratu modernog društva i ove civilizacije – poručio je Pejaković.