Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Galerija PEF

Bh. umjetnica Alisa Teletović predstavila se u Ljubljani izložbom “We are perfect as we are”

alisa teletovic izlozba ljubljana
Ustupljena fotografija

Izložba je otvorena do 28. augusta 2024.

Na izložbi slika pod nazivom “We are perfect as we are” koja je otvorena u Galeriji PEF u Ljubljani, bosanskohercegovačka umjetnica Alisa Teletović predstavila se manjim dimenzijama slika koje propituju ekspresivnost i recikliranje materijala, koristeći ih da stvori Lice, Glavu, Personu.

Male slike dimenzija 20x30cm, 15x20cm, 30x40cm, kombinovane tehnike, označavaju pokušaj rekonstrukcije čovjeka, i pronalaženje načina da se kroz umjetnost sastavi.

Navedeno je da u toj nesavršnosti mana, kompleksa, ugledavamo da smo u stvari baš perfektni onakvi kakvi jesmo, i da je vrijeme da se prihvatimo, otvorimo ka iscjeljivanju naše kolektivne nesvjesti.

Teletović je rekla da je zadnjih godina postala svjesna povrijeđenosti i slomljenosti koju je vidjela kako u sebi i tako i u ljudima oko sebe.

-Ušla sam i u pomirenje za sebe, za svoju umjetnost, da pronađem bolji svijet, da inspirišem društvo na bolje postupke i da budu odgovorni za sebe. Neka se ogledaju kroz mene, moje likove, i riječi. A ogledati se nije lako, nailazimo na bunt, ne razumijevanje, ali shvatam da je to prijeko potrebno – izjavila je Teletović.

Izložba je otvorena do 28. augusta 2024.