Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lut fest

Četiri nagrade u Istočnom Sarajevu za predstavu Pozorišta mladih Sarajevo

lutfest
Foto: Pozorište mladih Sarajevo

“Nagrade su zapravo potvrda naše misije da obnovimo lutkarsku scenu, kao prioritet u repertoarskoj politici Pozorišta mladih Sarajevo”, kaže Fazlić

Predstava ‘Ježeva kućica’ Pozorišta mladih Sarajevo u režiji Dubravke Zrnčić Kulenović osvojila je četiri nagrade na 24. Međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest”.

Nagrada za najbolji kostim pripala je Adisi Vatreš Selimović, nagrada za animaciju Almi Merunki za ulogu Lije, a nagradu za animaciju dobili su Sanin Milavić, Alma Merunka, Ajla Cabrera i Anita Kajasa za ulogu Ježa. Pripala im je i nagrada za kolektivnu animaciju lutaka.

Direktor Ismir Fazlić izražava zadovoljstvo i čast zbog prilike za sudjelovanje na značajnom festivalu kao što je Lut fest.

-Čestitke Adisi Vatreš Selimović i našim glumcima koji su, u konkurenciji pozorišta iz Srbije, Estonije, Izraela, Francuske i BiH, osvojili četiri nagrade. Naši glumci su, u takvoj konkurenciji, osvojili tri nagrade za animaciju lutaka. Nagrade su zapravo potvrda naše misije da obnovimo lutkarsku scenu, kao prioritet u repertoarskoj politici Pozorišta mladih Sarajevo – naglasio je Fazlić.