Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prvi potez

Milošević objavio prvi spisak i sastav stručnog štaba

savo milosevic selektor
FOTO: NSBiH

Prva stvar je što moramo da razdrmamo ekipu. Imam utisak da neki imaju razmišljanje da su sigurni u timu, kazao je Savo Milošević

Savo Milošević, novi selektor reprezentacije BiH, predstavljen je medijima.

Milošević je objavio i spisak reprezentativaca koji će biti pozvani na predstojeće.

“Bio sam malo uključen u spisak. Ne znam lagati i folirati, većina ovih igrača koji su na spisku su već figurirali ovdje. Ja sam izrazio želju da taj spisak bude proširen za ovo prvo okupljanje, da bude više igrača, danas ih imamo 27. Naravno da neće moći svi da igraju u ove dvije utakmice. U budućnosti će biti još novih imena”, otkrio je Milošević.

“Spisak ovaj je odrađen kako je odrađen, samo uz male konsultacije i par konsultacija, jer je moj plan da ekipu vraćamo na 4-2-3-1 sistem”, dodao je.

“Prva stvar je što moramo da razdrmamo ekipu. Imam utisak da neki imaju razmišljanje da su sigurni u timu”, kazao je Savo Milošević.

“Ja se zaista neću baviti nikakvim pričama, vidim da su mnogi probali da razne stvari vade. Mogu odgovorno reći, a svjedok mi je i Bog, a to je da možete kopati po prošlosti koliko možete, da izvlačite riječi iz konteksta, nećete naći zlo ni mržnju ni prema kome, ni prema jednom jedinom čovjeku. Ovo je bitno. Ja nemam mržnje, da imam problem prema bilo kome, ja ovdje ne bih bio. Ne bi me ubjedili ni ovi ljudi, ni svi vi da me molite”, kazao je novi selektor Zmajeva osvrnuvši se na napise koji su prethodnih dana izlazili po medijima, a vezani su za neke ranije njegove izjave.

Komentirao je i situaciju oko Anela Ahmedhodžića, koji se nije odazvao na prošlo okupljanje dok je reprezentaciju vodio Meho Kodro. Ahmedhodžić se našao na spisku novog selektora.

“Što se tiče Anela, mi nemamo luksuz da bi se mogli tek tako odreći nekog igrača. I moja želja je bila da se Anel vrati u reprezentaciju i da ne bude kažnjen. Što važi za sve, važit će i za njega, ali prije nego što se urade radikalne odluke mora se uraditi sve da se to riješi mirnim putem”, kazao je Milošević.

Spisak reprezentacije

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić, Eldar Ćivić

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Ivan Bašić, Amar Rahmanović

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Said Hamulić i Nemanja Bilbija.

Stručni štab

Danas je u Sarajevu pod predsjedavanjem predsjednika Vice Zeljkovića održana 29. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH. Na isto je potvrđen i sastav stručnog štaba novog selektora BiH.

Stručni štab će činiti Nenad Cvetković prvi pomoćnik, dugogodišnji saradnik. Marko Stojanović kondicioni trener, Nedim Jusufbegović, Marko Ivanković, Siniša Mrkobrada.