Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevska zima

Dodijeljeno “Srebreno drvo” Renati Derejczyk iz Poljske

Foto: Instagram

Ona se zahvalila na nagradi i naglasila da je važno činiti sve da se snažno čuje glas umjetnika i prepozna vrhunski umjetnički čin koji tvori pozorište i njegova misija

Direktor internacionalnog festivala Sarajevska zima Ibrahim Spahić u Torunu je direktorici poljskog teatra Horzycy i međunarodnog festivala teatra “Kontakt” Renati Derejczyk uručio nagradu “Srebreno drvo” kao značajnoj ličnosti koja je dala doprinos za vrhunska umjetnička, kulturna i naučna ostvarenja te za doprinos u borbi za ljudska prava i slobode u BiH i svijetu.

Spahić je istakao da su teatar i Festival “KONTAKT” koje vodi Derejczyk jedan od najboljih primjera kako se afirmiše pravo na slobodu izražavanja.

Ona se zahvalila na nagradi i naglasila da je važno činiti sve da se snažno čuje glas umjetnika i prepozna vrhunski umjetnički čin koji tvori pozorište i njegova misija.

Zemlja iz koje dolazi, Poljska, je uvijek bila solidarna sa BiH i onda kada nam je bilo najteže i danas.

Evropa treba biti zajedno u ovim teškim vremenima više nego ikada naglasili su sagovornici izrazivši uvjerenje da su građani opredjeljeni za svoju autentičnu vrijednost “jedinstvo u razlikama”, saopćeno je iz festivala Sarajevska zima.